Neuro Emotionele Integratie (N.E.I.®)

N.E.I.® (Neuro Emotionele Integratie) is een eenvoudige en zeer effectieve manier om los te komen van belemmerende patronen, zoals leer- en gedragsproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, nagelbijten, examenvrees, ongelukkige relaties, roken, stress en nachtmerries, maar ook fysieke klachten zoals hoofdpijn, overgewicht, astma, etc.

Het is een methode die snel en moeiteloos beperkende overtuigingen en emotionele blokkades opspoort en behandelt. Het behandelt adequaat de emotionele component van ons gedrag, onze communicatie en/of onze fysieke klachten. NEI is dus inzetbaar bij de meest uiteenlopende klachten, maar biedt ook mogelijkheden als ondersteuning voor persoonlijke groei, bewustwording en ontwikkeling. 

Met N.E.I.® of EMDR in combinatie met Coaching worden de onderlinge verbanden inzichtelijk gemaakt.

Binnen de N.E.I.® wordt gewerkt met een spiertest om via je lichaam te communiceren met het onderbewuste. Met gerichte vragen worden er, middels deze testmethode, onbewuste, emotionele blokkades opsporen die belemmerend werken op lichaam en geest. Het onderbewuste leidt ons naar de plaats waar de pijn of onbalans zit. De spiertest geeft antwoorden die precies op jou en je situatie afgestemd zijn.  Zo ontstaat er inzicht in welke emoties het gevoel en gedrag bepalen. Deze belemmerende emoties worden vervolgens met behulp van een speciale techniek geïntegreerd. Hierdoor zal je energie weer gaan stromen. Dit geeft ruimte om situaties op een andere, positieve manier te benaderen. Soms worden er bio-energetische middelen ingezet, die speciaal ontwikkeld zijn om het bewustwordingsproces verder te ondersteunen en de integratie verstevigen.

N.E.I.® geeft je inzicht in de oorzaken van je belemmerende emoties en gedachten, die een disbalans tussen beide hersenhelften veroorzaken. Door activering van beide hersenhelften worden blokkades opgelost en gevoel en verstand in balans gebracht. Dit leidt vaak tot een gevoel van opluchting.  Je zult je vrijer gaan voelen, waardoor er weer ruimte ontstaat voor ontplooiing. Hierdoor kun je weer op een positieve manier verdergaan met je leven. Het maakt de weg vrij om meer jezelf te zijn en vanuit het hier en nu te reageren. Tevens kan het een positieve invloed hebben op je lichamelijke gezondheid.   Tijdens de sessie hoef je geen dingen te herbeleven of emoties opnieuw te ervaren. We gaan er ook niet eindeloos over praten. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Veel mensen ervaren NEI- therapie mede om die redenen als plezierig.

N.E.I.® is bij volwassenen inzetbaar voor de meest uiteenlopende klachten, maar helpt ook als ondersteuning voor persoonlijke groei, bewustwording en ontwikkeling.  Kinderen: Onverwerkte emoties kunnen de oorzaak zijn van klachten die kinderen ervaren. Toch kan in de wereld van nu het voor een kind moeilijk zijn de maatschappij bij te houden en hun emoties daarbij te verwoorden.

N.E.I.®-therapie bij kinderen werkt op dezelfde manier als bij volwassenen; via de spiertest wordt een emotioneel patroon dat de klacht in stand houdt, inzichtelijk. Bij jonge kinderen is het mogelijk via een tussenpersoon te testen.