Individuele Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die tot doel heeft iemand verder te helpen als deze het gevoel heeft (even) vast te zitten.

Voorbeelden van situaties waarin een coach nuttig kan zijn: als je onzekerheid je in de weg blijft zitten, als je met bepaalde situaties of mensen beter om zou willen gaan, als je talenten (groten) deels onbenut blijven, als je voor je gevoel in een kringetje ronddraait, als je te maken krijgt met het verlies van een dierbare of je werk, met een burn-out of een levensbedreigende ziekte. Coaching helpt je om je verlangens, dromen, doelen, maar ook je ongenoegens en interne conflicten om te buigen naar een hanteerbaar doel. Er wordt gewerkt aan het verwijderen van alle hindernissen op de weg naar het bereiken van het doel. Bewustwording wordt geactiveerd en ondersteund. Het gaat erom dat je iets verandert in je leven om dichter te komen bij de persoon die je eigenlijk bent en van daaruit je eigen leven vorm te geven.

Met N.E.I.® of EMDR in combinatie met Coaching worden de onderlinge verbanden inzichtelijk gemaakt.

In een aantal gesprekken ga ik je helpen om iets te veranderen in je leven. Wat ik niet doe is jou vertellen wat je moet doen. Wel ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaken, achtergronden en oplossingen voor het vraagstuk dat je hebt ingebracht. Als coach stel ik vooral veel vragen. Op die manier kan ik er samen met jou heel precies achterkomen wat je probleem is, hoe het is ontstaan en wat je achterliggende gedachten en ideeën over het probleem zijn. Het werkt namelijk veel beter als je er zelf gaandeweg achterkomt hoe je probleem precies in elkaar zit en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn. Dan neem je ook veel eerder de verantwoordelijkheid om te veranderen dan wanneer iemand anders je vertelt hoe het zit. We bepalen samen wat je einddoel is en hoe we daar stap voor stap naartoe kunnen werken. We zoeken uit wanneer het doel voor jou behaald is, door precies te omschrijven hoe je je wilt voelen en wat je bereikt wilt hebben. Vervolgens definiëren we kleine stappen die je kunt gaan zetten in de richting van het einddoel. Bij coaching hoort ook huiswerk.

Coaching maakt helder wat je drijfveren zijn en wat je tegenhoudt om te doen wat je inspireert. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf en je omgeving, in de manier waarop je leeft, denkt, in de problemen komt (en soms blijft). Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je krijgt de handvatten om er zelf betere keuzes in te maken. Met deze inzichten is het mogelijk dingen te veranderen of juist te accepteren, dichter bij jezelf te komen, je prettig te voelen bij wat je doet, en je zeker te voelen over jezelf en je leven. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Het helpt je steeds meer in je kracht te staan. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jouw is.

Leeftijden:
De behandeling sluit aan bij kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en weer lekker in hun vel willen zitten.